Hoe leer ik darten?

Doordat Mighty Mike zo goed aan het darten is de laatste jaren, is darten weer erg populair geworden in Nederland. Het liefst wil iedereen net zo goed als hij worden. Nu is dat natuurlijk erg lastig, maar met de juiste tips en trainingen komt u al een heel eind. Daarom geven wij u een aantal tips om ook goed te kunnen darten!

Doe de juiste oefeningen

Wanneer u begint met darten is het goed om niet direct op de triple 20 te mikken. Probeer eerst eens om te richten op de 5, 20 en 1 (deze zitten naast elkaar). In het begin levert dit misschien niet heel veel punten op, maar zo leert u wel het gevoel in uw armen te krijgen om richting de 20 te gooien. Lukt dit aardig? Begin dan eens met een spelletje ‘rond het bord’. U gaat dan de nummers 1 t/m 20 in de juiste volgorde gooien. U leert zo het bord kennen, dit helpt uiteindelijk om een beurt goed weg te zetten. Uiteraard moet u dit wel een aantal keer oefenen. Zodra u dit heeft gedaan kunt u beginnen met een potje 501. Wij wensen u veel succes!

Schaf pijlen aan die lekker gooien

Wilt u gaan darten maar heeft u nog geen goede pijlen? Ga dan op zoek naar de juiste pijlen. Het is namelijk belangrijk dat u de pijlen lekker vindt gooien. Bekijk daarom hoeveel gram jouw pijlen moeten zijn. Hier kom je achter als je verschillende pijlen test. In een dartwinkel heb je hier vaak de mogelijkheid voor. Daarnaast is het natuurlijk leuk om mooie flights uit te kiezen en direct een dartbord aan te schaffen, zo kunt u ook thuis oefenen! Hoe vaker u oefent, des te beter u uiteindelijk zal gooien!