Wielrennen met een e-bike

Vroeger fietste ik vrijwel iedere dag met een vriendengroep. In de jaren 90 en 00 was ik daardoor zo fit als een hoentje. Afgelopen decennium is de klad er echter ingeschoten. Ben vijftig geworden. Mijn lichaam begint ook mankementen te tonen. Ik kon het simpelweg niet meer bijbenen en dat demotiveerde mij enorm. Om de fiets aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Recent kwam mijn vrouw echter met een briljant idee. Tegenwoordig zie je vrijwel elk reclame blok wel een advertentie voor e-bikes. Ze zijn een erg grote rage. Enfin, mijn vrouw stelde voor, indien je een e-bike hebt, heb je trapondersteuning en daarmee zou je in principe weer meekunnen, met je vriendengroep. Die overigens tot op de dag van vandaag vrijwel ieder weekend een mooie fietstocht maken.

Enfin, ik ging me dus verdiepen in de e-bike. Ik bekeek een aantal websites van de bedrijven die ik vaak voorbij zag komen in reclamespotjes e.d. maar de prijzen van de fietsen leek me zeer hoog. Na wat speuren op het web vond ik dan uiteindelijk deze webwinkel. Hier vond ik aantrekkelijke deals. Enfin, ik zag dat ze ook speciale fietsen hebben voor doelgroepen zoals senioren, mama, en ook zijn er fietsen voor specifieke doeleinden zoals een transportfiets, die is uitermate handig om zaken te vervoeren vandaar de naam transport fiets. Enfin ik koos uiteindelijk voor een herenfiets, omdat ik een heer ben, en ik heb eigenlijk geen behoefte om veel ballast mee te nemen. Hier vindt men het herenfiets overzicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/heren-fietsen/. Qua merken viel mijn oog op Puch. Ik heb vroeger altijd een Puch brommer gehad in mijn tienerjaren en goede herinneringen hieraan. Nu produceert Puch dus e-bikes, en ik dacht waarom niet.

Enfin, ik heb de e-bike nu al een drietal weken en heb al weer een paar keer mee kunnen rijden met het genoemde vriendengroepje. De trapondersteuning zorgt er daadwerkelijk voor dat ik alles weer kan bijbenen, en ik heb het plezier in wielrennen weer teruggevonden.